Jeugdondernemerschap: uitdaging voor beleid, onderwijs en onderzoek

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Vanaf september 2011 is het mogelijk om een Ondernemerschap Certificaat te behalen naast een MBO diploma. Ik ben van mening dat alle leerlingen dit onderdeel zouden moeten doen. Niet om af te rekenen maar om wat belangrijks mee te geven voor de toekomst. Met een aantal collega’s zijn wij binnen het Drenthe College een inhoudelijk programma aan het ontwikkelen waar in drie stappen naar ‘ondernemerschap’ gewerkt word. Onze visie: Ondernemerschap moet je activeren! Het liefst vanaf de binnenkomst bij het MBO. Hierbij gaat het dan om de soft-skills in plaats van het maken van allerlei examens en werkstukken.  Bij de ontwikkeling van het onderwijsprogramma is de theorie van Vygotski (lees meer) erg interessant.

Hieronder weer een artikel die de visie bevestigd;

Ondernemerschap: De jeugd heeft de toekomst

Succesvolle jeugdondernemers vormen een interessante categorie van entrepreneurs, die zich niet in een hokje laten plaatsen. Wat deze succesvolle ondernemers (jonger dan 24 jaar) nu zo uniek maakt is dat ze geen superieure opleiding, expertise en ervaring hebben en een breed geschakeerd ondersteuningsnetwerk en goed geëquipeerd startkapitaal is afwezig. Verder hebben deze tienerondernemers nog geen voldoende staat van dienst in de business opgebouwd. Toch kennen we jonge helden, zoals Ben Woldring en Bernd Damme, die op hun 13e en 15e, respectievelijk succesvolle bedrijven als bellen.com/be.com (Internet vergelijkings sites) en Eyewear.com (online verkoop van merkzonnebrillen) hebben opgericht. Wat maakt deze groep van jeugdondernemers zo uniek en wat kunnen wij als managers, (oudere) entrepreneurs, onderzoekers en docenten leren van deze ‘jeugdige’ ondernemende (natuur)talenten, zoals Ben Woldring, Bernd Damme en Mark Zuckerberg (nu) en Steve Jobs en Richard Branson (toen)?

Lees meer…. Ondernemerschap: De jeugd heeft de toekomst. Wat kunnen we van jeugdondernemers leren? (http://www.managementsite.nl)

Please follow and like us:

  • 0
  • Share